Roos – Dieroppas en individuel uitlater

Ik ben Roos, 29 jaar en ik woon samen met mijn man en twee jonge kinderen in Rotterdam. Sinds maart dit jaar wonen de twee vrolijke kattenzusjes Ginger en Pebbles bij ons in huis. Ginger en Pebbles zijn twee ex-zwerfkatjes uit Turkije van nu bijna 1 jaar oud. Zij leren mij met hun kattenkwaad meer over het gedrag van katten.

Al van jongs af aan hebben dieren een grote aantrekkingskracht op mij. Het liefst wilde ik altijd een hond, maar dat mocht niet van mijn ouders. Daarom heb ik vroeger eerst dwerghamsters, gerbils en ratten gehad. Toen ik ging studeren, heb ik mijn hond Blue gekregen. Hij was een 4-jarige Labrador-kruising die een nieuw thuis zocht. Van Blue en de cursussen die wij samen hebben gevolgd, heb ik veel over honden en hun gedrag geleerd. Helaas is hij vorig jaar overleden; hij is 13,5 jaar geworden. Ik mis hem nog elke dag.

Opleiding en ervaring

Vanaf mijn 13e heb ik gewerkt bij hondenuitlaatservice Rotterdam. Ik heb allerlei typen honden uitgelaten en ook regelmatig op honden gepast, zowel bij de hond(en) thuis als in mijn eigen huis. Een aantal zomers heb ik zelfstandig de hondenuitlaatservice gerund.

Ook heb ik een aantal eigen klanten gehad waarvoor ik op de honden en/of katten heb gepast. Zo heb ik een maand lang fulltime bij een klant thuis op twee honden, twee katten en vier parkieten gepast.

Tijdens mijn opleiding Diermanagement heb ik veel geleerd over het gedrag van dieren en dierenwelzijn en huisdieren in het bijzonder. Ik heb stage gelopen bij Dierentehuis de Hargahoeve in Schiedam waar ik allerlei honden, katten en konijnen heb verzorgd. Voor Dierenopvangcentrum Amsterdam heb ik het asielprotocol opgesteld en heb ik  onder andere bij de receptie meegedraaid, rondleidingen gegeven aan groepen en met de dierenarts meegelopen. Ik merkte dat ik niet alleen graag met dieren werk, maar ook graag onder de mensen ben. Goed klantcontact en fijne collega’s maken het ‘dierenwerk’ nog bevredigender.

Ik heb veel geleerd over dieren en hun gedrag, maar wil graag nog meer leren. Mijn boekenkast staat dan ook vol met dierenboeken en ik bezoek graag symposia en lezingen over huisdieren, dierenwelzijn en diergedrag.

Ik zou de Nanny altijd aanraden, hebben nu meerdere keren gebruik gemaakt van de service. Als er vragen zijn worden er dingen uitgelegd en er wordt altijd in goed overleg gehandeld. Super betrouwbaar!
Opleiding & Training

HBO Diermanagement
Diploma behaald

Diverse hondentrainingen gevolgd

Vaardigheden
Hondengedrag & training
0%
Kattengedrag
0%
Konijnen, knaagdieren en vogels
0%
Medische kennis
0%
Ervaring

Dierverzorger The Animal Nanny

Hondenbegeleider Hondenuitlaatservice in Rotterdam

Verschillende stages en vrijwilliger dierenasiel Rotterdam