Cathrine – Hondentrainer

Na vele jaren bezig geweest te zijn met voornamelijk de paardensport, ben ik  uiteindelijk overgestapt naar de hondensport. Hoewel ik mijn hele leven al met honden omringd ben, had ik in die tijd nog nooit van agility gehoord maar daar kwam snel verandering in. Met twee emmers en een stok erover, heb je al een sprong en voor ik het wist liep ik in 2012 mijn eerste agility wedstrijd (ook wel behendigheid genoemd).

Nu ben ik bijna elke weekend te vinden op het wedstrijd terrein. Al daarvoor werd ik gevraagd of het mij niet leuk leek om les te gaan geven op de Kynologoen Club waar ik toen in die tijd trainde. Wat begon met een uur per week les geven, werd snel 3 avonden per week, ik genoot ervan om elke week de vooruitgang te zien van de honden en hun baasjes.

Maar ik had het gevoel dat ik niet genoeg aandacht kon besteden aan elk cursist, de groepen waren groot en daarom niet veel tijd om aan individuele wensen te werken, wat sommige mensen wilde en nodig hadden. Ik vindt kwaliteit belangrijker dan kwantiteit en ben daarom daarnaast ook zelf begonnen om les te gaan geven op mijn manier: een op een en/of in kleine groepen waar ruimte is voor individuele aandacht. Dan kan ik mensen veel beter uitleggen welke subtiele lichaamssignalen hun hond geeft en hoe zij het beste uit hun hond kunnen halen.

Ik train en geef heel gericht les, elke hond is voor mij een individu die ook zo behandeld dient te worden. Ik begeleid en train op een positieve manier, de hond wordt beloont voor wat hij goed doet en ongewenst gedrag wordt zoveel mogelijk genegeerd. Of nog beter, wij zorgen dat het ongewenst gedrag niet wordt vertoond door te managen. Het is belangrijk om consequent te zijn voor de hond, dit betekend niet streng, maar duidelijk- wat mag en wat mag niet. Dit is heel duidelijk voor de hond en ook voor jezelf en daarom heel makkelijk om vol te houden. Want wij willen graag dat de resultaten permanent zijn.

Werken bij The Animal Nanny

Na veel zoeken, op zowel persoonlijk als ook op professioneel vlak, ben ik in november 2014 het team van The Animal Nanny komen versterken.

Eest als hondenbegeleider van de groepswandelingen maar nu prive-training en in de nabije toekomst groepstraining (kleine groepjes) voor The Animal Nanny.

Als team werken wij alle drie heel nauw samen om te zorgen dat elke hond de persoonlijke aandacht krijgt die hij/zij verdient!

Opleiding en ervaring

Dat ik van jongs af aan iets met dieren wilde doen, was heel duidelijk. Maar zoals bekend is het moeilijk om daar je brood mee te verdienen. Dus, eigenlijk tegen mijn gevoel in, heb ik een bachelorsopleiding gevolgd in Media Communicatie. Na mijn afgeronde studie bleek het mij duidelijk dat mijn passie toch bij de dieren lag.

Ik ben daarna begonnen met het geven van lessen in gehoorzaamheid, behendigheid en opvoeding. Omdat ik graag mijn kennis verbreed, heb ik mijn instructeursdiploma gehaald voor het geven van behendigheidslessen. Hierna ben ik lessen gaan geven op een kynologenclub. Ik heb dus het plezier gehad om les te mogen geven op alle niveaus en combinaties, van pup tot volwassen hond. Op dit moment heb ik veel plezier in het geven van privélessen, waar ik één op één mensen kan uitleggen welke subtiele lichaamssignalen hun hond geeft en hoe zij het beste uit hun hond kunnen halen!

Ook ben ik momenteel bezig met de opleiding Gedragstherapeut voor honden!

Met veel vertrouwen geven we Noura mee aan Natascha. Ook in onrustige tijden, wanneer Noura wat nerveus kan zijn, wordt ze fantastisch opgevangen en begeleidt. Vakkundig, lief en betrouwbaar, heel fijn!!
Opleiding & Training

Instructeur behendigheid

In opleiding:
Gedragstherapeut voor honden

Vaardigheden
Hondengedrag & training
0%
Kattengedrag
0
Konijnen, knaagdieren en vogels
0
Medische kennis
0%
Ervaring

Verzorgt lessen bij de kynologenclub

Verzorgt lessen bij
de kynologenclub