Hoe werken onze Nanny’s samen?

Ons werk als Animal Nanny nemen wij heel serieus. Het is niet zomaar even een bakje voer klaar zetten, want er komt zoveel meer bij kijken. Daarom wil ik jullie in deze blogserie meenemen achter de schermen en dat jullie meer te weten komen over ons team en hoe wij werken.

Teamwork

Werken in een team vraagt om goede samenwerking en communicatie. Hoewel wij Animal Nanny’s elkaar regelmatig zien, gaat iedereen zelfstandig op weg om zijn/haar gastdieren te verzorgen en/of uit te laten.

De samenwerking vindt voornamelijk op afstand plaats, maar dat is gelukkig geen probleem. Er zijn super handige tools waarmee we snel en gemakkelijk met elkaar kunnen overleggen en informatie overdragen.

De Nanny hulplijn

Vragen op Slack

De hele dag door praat het team met elkaar via “Slack” (soort WhatsApp maar dan speciaal georganiseerd voor bedrijven), en via dit medium stellen we elkaar vragen, geven elkaar tips en houden we elkaar op de hoogte over belangrijke zaken.

Op ons kantoor staat Slack ook altijd aan op de computers, want zo kunnen Anne en Natascha snel een Nanny op weg helpen als er vragen zijn.

Voorbeeld: mededelingen die voor iedereen van belang zijn, vragen of sleutels al terug zijn, afspraken voor Nanny-meetings etc.

Updates op locatie

Omdat er dagelijks en per huisdier belangrijke updates te vermelden zijn, is het niet overzichtelijk als deze in chat-berichten staan.

Daarom leggen we bij elk gastdier die we verzorgen een papieren update-formulieren neer, en zetten we daarin belangrijke informatie over het afgelegd bezoek.  Zo zien we van elkaar in één oogopslag alle belangrijke updates van het betrokken huisdier.

Voorbeeld: aantekeningen dat een kat heeft gebraakt, buiten de bak heeft gepoept of dat we de kattenbak helemaal hebben verschoond die dag.

Dagelijkse rapportjes van elk bezoek

Check-list na elk huisbezoek (gedeelte ervan)

Na elk bezoek schrijven we een digitaal rapport (dit gaat via ons speciale Pet Sitter Plus-systeem) en doorlopen we altijd een check-list. Zo houden we precies bij wat er gedaan is tijdens een bezoek en kunnen we terugzien mocht het nodig zijn voor bijv. een bezoek aan de dierenarts.

Jij als klant kan dit ook meelezen en dagelijks de rapportjes inzien (via je eigen klanten-account) + we doen er regelmatig een leuke foto bij.

Wekelijks werkoverleg

Hoewel we dagelijks de Nanny’s zien komen en gaan bij ons op kantoor, is het erg lastig om wekelijks teamoverleg met iedereen op een vast tijdstip te houden. Daar hebben we creatieve oplossing voor: iedere vrijdag neemt Natascha een filmpje op met daarin een evaluatie van de afgelopen week en kijken we vooruit voor de komende week.

Het filmpje komt op Slack en elke Nanny moet laten weten dat ze het hebben gezien en kunnen aan de hand daarvan vragen stellen/suggesties aandragen.

Nanny-meetings & evaluatie

Naast dat we elkaar veel “digitaal” spreken, is het natuurlijk goed en leuk om elkaar ook te zien en te spreken in real life! Daarom hebben we elke drie maanden onze zgn. Nanny-meeting, waarbij we met z’n allen ontbijten en tegelijkertijd een vergadering houden en gezellig bijpraten.

Nà of vóór drukke periodes hebben ook een vergadering om even alle verzorgprotocollen te bespreken, te evalueren en te kijken naar oplossingen als dat nodig blijkt.

Zo doen wij dat dus in de dagelijkse praktijk en ik hoop dat je nu een beter beeld hebt hoe wij dit alles hebben georganiseerd: hele dag onderweg zijn op de E-bike naar alle gastdieren en toch als team goed kunnen samenwerken!

The following two tabs change content below.
Ik ben professioneel pet sitter en de eigenaar van The Animal Nanny. Samen met een mooi team helpen wij sinds 2010 onze klanten met de verzorging van hun dieren aan huis. Onze hulp kan je zien als een verlengstuk, wij werken graag samen met de eigenaar om hun huisdier de beste verzorging te geven en ze zo happy en gezond te houden. Daarnaast schrijf ik graag blog’s voor op de site van The Animal Nanny, waarin ik praktische tips geef of je meeneem voor een kijkje in de keuken.

Laatste berichten van Natascha (toon alles)

1 Reactie
Voeg je reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.