Duurzaam ondernemen met Nanny’s op de Ebike!

Duurzaam ondernemen… je kunt er tegenwoordig niet meer omheen! Hoewel ik tot nu toe hier nog niet veel over heb gesproken, zijn wij daar wel dagelijks mee bezig. Wij bezoeken de meeste dieren die wij verzorgen namelijk op de E-bike!

Anderhalf jaar geleden zijn wij overgestapt van het werken met auto’s naar fietsen. Hierdoor zijn we snel ter plekke, is het betaalbaar en heel duurzaam. Hoewel in het begin de overstap niet puur een keuze was om als bedrijf te verduurzamen, is het wel heel mooi dat we daardoor onze impact verkleinen en we zo ons steentje bijdragen!

We maken dagelijks heel veel kilometers

Dagelijks rijden we naar alle kattenbezoekjes en uitlaathondjes toe om ze te verzorgen of op te halen voor een wandeling. Ons werkgebied bestaat uit Den Haag (deel daarvan), Rijswijk, Voorburg en Ypenburg.

Dat is vrij arbeidsintensief en tussen al die bezoeken maken we veel reisuren en kilometers. Wij rijden ongeveer 40-70 km per dag, dus zo’n 10.000 km per jaar, per Nanny!

Al die kilometers maakten we vroeger met de auto… Dat was een kostbare en onhandige aangelegenheid: brandstof, parkeerkosten, verzekeringen, risico’s, in de stad erg onhandig en niet iedereen heeft een rijbewijs. En dan heb ik het nog niet over de impact daarvan op het milieu.

Duurzame oplossing geboren uit praktische nood

Zelf meerdere auto’s aanschaffen was en is financieel onmogelijk, auto’s van de Nanny’s gebruiken risicovol en ook prijzig. Dus we moesten kijken naar andere oplossingen.

Scooters vond ik niets, vooral onveilig, duur in aanschaf, brandstof en onderhoud en ja ook niet erg prettig voor het milieu en luchtkwaliteit in de stad. We hebben gekeken naar elektrische varianten, maar dan zat ik nog steeds met het onveilige idee, de aanschafkosten en het onderhoud.

Gewoon fietsen was wel een idee, het is minder duur en je bent zeer wendbaar in de binnenstad, maar het zou het werk wel erg zwaar maken: in weer en wind fietsen van hot naar her en dan ook tussendoor nog met honden lopen en allerlei schoonmaakwerkzaamheden verrichten bij de katten.

Ik raakte aan de praat met iemand die zijn auto had ingeruild voor een E-bike en daardoor veel sneller op zijn werk was! Ik was meteen geboeid, want dat zou het zware fietswerk een stuk verlichten. Zou dat wat voor ons zijn?

Nanny’s op de E-bike

Met dat idee in mijn hoofd ben ik met allerlei experts en Bereikbaar Haaglanden gaan praten. Uit die gesprekken werd al snel duidelijk dat dit een hele goede oplossing voor ons zou zijn: betaalbaar, snel, veilig, licht en heel praktisch in de stad.

Ook van het idee dat we daardoor onze impact op het milieu kunnen verkleinen, werd ik heel enthousiast!

De ontwikkeling van E-bikes zit in een stroomversnelling en daardoor is het mogelijk om met een enkele accu vele kilometers af te leggen. Gemiddeld zijn we zo’n 6 uur per dag aan het fietsen en tussendoor opladen is niet mogelijk; daar duren de bezoeken niet lang genoeg voor.

Vrij snel hakte ik de knoop door, we gaan het werk doen met E-bikes!

Met de kat naar de dierenarts op de fiets

Gelukkig komt het niet heel veel voor dat we met één van onze gastdieren naar de dierenarts toe moeten, terwijl het baasje op vakantie is. Maar het kan wel gebeuren en daar moet je altijd op voorbereid zijn.

Op onze E-bikes kunnen we speciale transportmandjes bevestigen en zo veilig katten of kleine huisdieren ingeval van nood naar de dierenarts vervoeren. Uiteraard hebben we ook altijd de HondenUitlaatService-bus ter beschikking mocht dat noodzakelijk zijn.

Kinderziektes en heel veel pech

Het was best spannend om deze stap te nemen, maar het bevalt ons allemaal erg goed, we zijn regelmatig sneller dan met de auto en kou en regen kunnen we ons op kleden.

Al na een paar maanden kregen wij helaas grote problemen met beide E-bikes en het afgelopen jaar is gebleken dat we eigenlijk totaal verkeerde fietsen hadden laten adviseren. Gelukkig hebben onze klanten hiervan vrij weinig van meegekregen, maar we stonden heel vaak stil en hebben ons in allerlei bochten moeten wringen om aan het werk te blijven en op tijd bij alle katten en honden te zijn.

De E-bikes waren gewoon niet opgewassen voor het zware werk en de mankementen bleven komen. Door schade en schande kwamen we erachter waar de kinderziektes in zaten en waar een E-bike voor ons werk wèl aan moet voldoen en hoeveel service en onderhoud we nodig hebben.

Nieuwe E-bikes voor 2018

Na goed overleg met de leasemaatschappij, mochten we nieuwe E-bikes aanschaffen. Superblij en dankbaar zijn we met deze oplossing, want we moesten nog  2 jaar verder met de huidige fietsen en dat zagen we na alle ellende echt niet meer zitten.

We hebben inmiddels een nieuw model uitgezocht waar we veel vertrouwen in hebben; deze E-bikes zijn door hun zware kwaliteit prijzig in aanschaf. Maar hierdoor gaan we een stuk minder stilstaan en komen we minder in de problemen tijdens het dagelijkse werk, waar niet alleen wij heel blij van worden maar jij als klant ook!

Onze partners Friesland Lease en Juizz

Voor onze nieuwe E-bikes ben ik naar Juizz in Den Haag gegaan. Het contact met Roger van Juizz was meteen erg prettig en Juizz heeft precies de kwalitatief juiste E-bikes die ik zocht. Daarnaast bieden zij een bijzonder goed Full Service-plan aan die wij erg misten bij de andere winkelier. Onze E-bikes krijgen nu standaard om de 3 maanden onderhoud, kunnen we rekenen op 24/7 reparatie, goed vervangend vervoer en hulp bij lekke banden!

Ook ben ik erg tevreden over Friesland Lease, want de afgelopen tijd hebben ze goed meegedacht en waren erg behulpzaam met onze problemen. Voor ons is het heel prettig dat we de fietsen leasen; E-bikes (vooral de nieuwe) zijn prijzig in aanschaf en ze hebben veel onderhoud nodig. We weten nu precies waar we aan toe zijn: vast bedrag per maand voor aanschaf/onderhoud en goed verzekerd!

Niet alles op de E-bike, maar elektrisch is wel de toekomst!

Helaas kunnen we niet alles op de E-bike doen. Onze groepswandelingen doen we met een grote bus om de hondjes dagelijks op te halen en veilig te vervoeren.

Maar wie weet wat de toekomst gaat brengen? Ik heb al wat ideetjes in mijn hoofd wat betreft het verduurzamen van het vervoeren van honden en ook de de ontwikkelingen op het gebied van elektrisch vervoer gaan hard.

Ik vind het leuk om dat beetje in de gaten te houden, want ook de bus leasen we en de dag komt eraan dat we een keus moeten gaan maken: gaan we met deze bus verder of niet?

The following two tabs change content below.
Ik ben professioneel pet sitter en de eigenaar van The Animal Nanny. Samen met een mooi team helpen wij sinds 2010 onze klanten met de verzorging van hun dieren aan huis. Onze hulp kan je zien als een verlengstuk, wij werken graag samen met de eigenaar om hun huisdier de beste verzorging te geven en ze zo happy en gezond te houden. Daarnaast schrijf ik graag blog’s voor op de site van The Animal Nanny, waarin ik praktische tips geef of je meeneem voor een kijkje in de keuken.

Laatste berichten van Natascha (toon alles)

Voeg je reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.