7 dingen die je samen met je hond kunt doen op warme dagen!

Het is volop zomer en er zitten flink wat warme dagen tussen. In mijn vorige blog schreef ik al over de gevaren van oververhitting, wat je daarover moet weten en wat je vooral niet met doen met je hond tijdens warme dagen. Maar het is voor ons mensen lekker weer en het is dan wel zo leuk om iets te doen samen met je hond op dit soort dagen, ik geef je een paar leuke zomertips om samen met je hond te ondernemen! 

Samen de zon zien opkomen

Plan op dagen dat het erg warm gaat worden je wandelingen anders in. Maak je lange wandeling in de vroege ochtend want dan is het nog koel! Maak van deze wandeling iets bijzonders en sta extra vroeg op om samen met je hond de zon te zien opkomen!

Begin je wandeling bijvoorbeeld in Meijendel en loop door de duinen naar het strand toe. Geniet samen van de stilte, er zullen niet veel mensen zijn. Eenmaal bij het strand aangekomen kan je hond een heerlijke duik nemen (jij misschien ook?) en strijk je neer om te kijken naar het opkomen van de zon. Tijden van zonsopkomst kan je hier checken. 

Skinny dippen in de zee

Geen ochtend mens? Je kan je lange wandeling ook in de avond plannen natuurlijk! Er is niets lekkerders dan na een warme dag een afkoelende duik in de zee te nemen. Honden mogen vaak na 21:00 weer op het strand of op bepaalde plekken zelfs de hele dag. Zeewater is het veiligst om je hond in te laten zwemmen en je kan dan ook samen gaan zwemmen, dus trek je bikini aan en gaan!

Er zijn ook honden die niet graag zwemmen of niet eens willen pootje baden. Dwing je hond dan niet, een strandwandeling is ook heerlijk en aan zee staat er vaak een verkoelend briesje!

Check hier waar en wanneer je hond in Den Haag het strand op mag.

Let op: belangrijk om zeker te weten dat je hond kan zwemmen! Sommige honden kunnen dat niet vanwege hun bouw/ervaring of worden erg zwaar door hun vacht. Als je hond zeewater binnen krijgt gaan sommige braken of krijgen snel diaree. 

Lekker luieren

Als het in de middag warm is, kan je het beste lekker gaan luieren samen met je hond. Je zal merken dat hij/zij helemaal niet staat te springen om actief te gaan doen. Heb je een tuin of balkon? Dat is helemaal fijn!

Zorg voor voldoende schaduw door een parasol neer te zetten of een doek te spannen. Leg een koelingsmatje of natte handdoek neer voor extra verkoeling, een bak vers water en vergeet ook niet voor jezelf een verfrissend drankje in te schenken, genieten maar! Is je hond een zonaanbidder? Meeste zoeken na een tijdje zelf de schaduw weer op, maar hou hem/haar in de gaten en leg anders je hond na een tijdje zelf in de schaduw om oververhitting te voorkomen.

Picknicken in het bos

Heb je geen tuin of balkon? Maar wil je wel van de buitenlucht genieten ondanks het warme weer? Zoek dan eens een schaduwrijk bos op zoals het Bieslandse Bos (lees mijn blog over dit gebied) of Clingendael! Neem een picknickmand mee met een lekkere salade, wat stokbrood, limonade en natuurlijk iets lekkers om op te knagen voor je hond!

Strijk neer op een mooi plekje onder de bomen waar het in de schaduw lekker koel is en je kan prima de warme middag samen met je beste vriend(din) doorkomen! Probeer zo dicht mogelijk bij het uitlaatgebied te parkeren en check even hoe warm de straatstenen zijn!

Frisse Zomersalade voor het baasje

 • 1 kleine rode ui
 • 75 g rucola
 • 100 ml honing-mosterddressing (koelvers of fles)
 • 125 g witte kaasblokjes
 • 150 g frambozen

Zie voor het hele recept

Goed gevulde kong smootie voor je hond

 • Kong
 • pindakaas
 • yoghurt (1 el)
 • 1 banaan
 • mok, lepel, vork, vriezer

Zie voor het hele recept

Waterpret in eigen tuin

Maak van je tuin of balkon een waterpretpark voor jou en je hond! Op warme dagen is er niets lekkerders dan om met je voeten in het frisse water af te koelen:) Dat geldt ook voor honden, pootje baden zorgt voor verkoeling! Meeste kinderbadjes zijn niet goed bestand tegen scherpe hondennagels maar de klassieke schelp (je kent ze wel die blauwe) waar je zand of water in kan doen zijn prima hondenbadjes! Vul ze tot de rand en spelen maar, sommige honden gaan er zelfs in liggen of trappelen het water omhoog!

Take a ride in the DoggyRide!

Fietsen boven de 20 graden is geen goed idee omdat honden snel oververhit kunnen raken (lees hier waarom). Wil je toch een fietsritje gaan maken, in de ochtend en avond is het vaak nog steeds boven die 20 graden en toch nog te warm voor je hond om naast de fiets te rennen. Een DoggyRide biedt dan de uitkomst: dit is een  hondenbuggy die je achter je fiets kan bevestigen en waarin je hond veilig in kan zitten! Zo kan je hem/haar gezellig meenemen voor een fietsritje in de buggy.

Wij hebben voor de hondenuitlaatservice ook een, ideaal om de pups en jonge honden te ontlasten tijdens de lange wandelingen, wij zijn super tevreden over de DoggyRide!

Onze DoggyRide voor de hondenuitlaatservice

Naar het strand? Mediterraanse stijl!

Mensen in mediterraanse landen liggen meestal niet op het strand tijdens de warmste uren van de dag, veel te warm natuurlijk! Tussen de middag doen ze liever een dutje en geef ze eens ongelijk;)

Dat kan jij ook doen samen met je hond als je toch van het strand wilt genieten! Want je doet je hond absoluut geen plezier om midden op de dag op het strand te gaan bakken. Het zand wordt snel te heet voor de pootjes en veel schaduw zal er niet zijn behalve de parasol of onder je bedje.

Je kan bijvoorbeeld in de ochtend gaan van 09:00 tot 12:00 en daarna thuis samen een siesta houden:) Hoe vroeger hoe beter en rustiger het is op het strand, dat is echt genieten! Ontbijt samen lekker op het strand, strijk daarna neer voor een paar uurtjes genieten in de zon. Neem voor je hond: een parasol, voldoende water en een waterbak, een handdoek waar hij/zij op kan liggen of een koelingsmatje en iets om op te kauwen en rustig bezig te zijn mee.

Check hier waar en wanneer je hond in Den Haag het strand op mag. 

Geniet samen met je hond van het heerlijke zomerweer, maar hou je beste vriend wel goed in de gaten en pas je activiteiten aan!

Vindt je mijn tips leuk? Ik ben heel benieuwd naar je uitjes samen met je hond! Laat het me dan weten door onderaan mijn blog te reageren!

The following two tabs change content below.
Ik ben professioneel pet sitter en de eigenaar van The Animal Nanny. Samen met een mooi team helpen wij sinds 2010 onze klanten met de verzorging van hun dieren aan huis. Onze hulp kan je zien als een verlengstuk, wij werken graag samen met de eigenaar om hun huisdier de beste verzorging te geven en ze zo happy en gezond te houden. Daarnaast schrijf ik graag blog’s voor op de site van The Animal Nanny, waarin ik praktische tips geef of je meeneem voor een kijkje in de keuken.

Laatste berichten van Natascha (toon alles)

2 Reacties
 • Pim 27 april 2018 10:38

  Dat vind ik nou eens een relevant blog om te lezen. Ik heb altijd zo’n medelijden met Alfie op de warme zomerdagen.Ik denk dat ik maar eens een lange strandwandeling met hem ga maken, al kijk ik er tegen op die zoute warm dan weer te moeten wassen. http://www.happytail.nl/eindhoven

  • Natascha 15 mei 2018 16:45

   Ja het is voor honden al gauw te warm, zorg ervoor dat je de lange wandeling in de avond maakt. Overdag is het al snel te warm voor honden, maar zo aan het einde van de dag is het heerlijk. Vaak kan je de hond even onder een strand douche zetten om het zout af te spoelen:)

Voeg je reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.