City Dog is een leuk en rijk geïllustreerd boek dat speciaal geschreven is voor stadshondenbaasjes. Als je in de stad woont krijg je nu eenmaal te maken met andere situaties dan op het platteland. Het boek geeft je praktische tips en oefeningen hoe je daarop kunt inspelen en ook hoe je je hond kunt trainen en voorbereiden op een leven in de stad.


Vanuit een ander oogpunt

Bron: City Dog | Sarah Whitehead | Tirion Natuur

Bron: City Dog | Sarah Whitehead | Tirion Natuur

De oefeningen die in het boek worden gegeven zijn redelijk bekend en basic, maar de auteur Sarah Whitehead heeft het boek geschreven vanuit een ander oogpunt dan de meeste hondenboeken over opvoeding, en dat is nou wat dit boek zo leuk maakt!

Het leven in de stad is voor ons mensen namelijk al soms een uitdaging, maar voor honden al helemaal! Ze moeten met heel veel verschillende situaties en drukte om weten te gaan en dat vereist best wel wat vaardigheden van jou en je hond. Je kunt niet verwachten dat je hond wordt geboren met al deze vaardigheden. Jij zult hem/haar daarin moeten begeleiden.

“Het leven in de stad is voor ons mensen namelijk al soms een uitdaging, maar voor honden al helemaal!”

Positieve en belongingsgerichte training

Bron: City Dog | Sarah Whitehead | Tirion Natuur

Bron: City Dog | Sarah Whitehead | Tirion Natuur

Ze geeft je advies en basisinformatie die van pas komen in de stad en die je kunnen helpen om van jouw hond een fijne stadshond te maken die overal mee naar toe kan! De oefeningen zijn gebaseerd op Clickertraining en Shaping, een positieve en belonende manier om een hond te trainen en op te voeden. Een prettige manier om samen met je hond aan de slag te gaan!

Praktische informatie

Bron: City Dog | Sarah Whitehead | Tirion Natuur

Bron: City Dog | Sarah Whitehead | Tirion Natuur

De oefeningen zijn rijk geïllustreerd en worden stap voor stap uitgelegd en zijn goed te volgen. Daarnaast bevat het boek ook wat informatie over aanschaf van een hond, benchtraining, zindelijk maken, vernielgedrag, leven met andere dieren etc. Om snel en gemakkelijk een onderwerp te vinden is er gebruik gemaakt van een register op onderwerp.

 

Dit boek dient ter informatie en uitbreiding van je kennis. Als je serieuze gedragsproblemen ervaart met je hond, kun je het beste advies en hulp inschakelen van een dierenarts, hondengedragstherapeut en of -trainer.

Geïnteresseerd? Hier kun je het boek bestellen!

Ik ben benieuwd wat je van het boek vindt? Laat mij het weten door onder het blog je ervaringen te delen!

Veel leesplezier gewenst!

Natascha

Natascha is eigenaar van The Animal Nanny | Personal Pet Care Services. Het delen/verspreiden via Social Media en dergelijke is wel toegestaan en wordt zelfs aangemoedigd (mits met bronvermelding). Overname van dit artikel t.b.v. van eigen gebruik is uitdrukkelijk niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur van dit blog/artikel is niet verantwoordelijk voor verkeerd gebruik, dan wel verkeerd opvolgen van instructies. Als je serieuze problemen hebt met je huisdier, zoek dan professionele begeleiding en hulp van een dierenarts, hondentrainer, -school en of gedragstherapeut. 

The following two tabs change content below.
Ik ben professioneel pet sitter en de eigenaar van The Animal Nanny. Samen met een mooi team helpen wij sinds 2010 onze klanten met de verzorging van hun dieren aan huis. Onze hulp kan je zien als een verlengstuk, wij werken graag samen met de eigenaar om hun huisdier de beste verzorging te geven en ze zo happy en gezond te houden. Daarnaast schrijf ik graag blog’s voor op de site van The Animal Nanny, waarin ik praktische tips geef of je meeneem voor een kijkje in de keuken.

Laatste berichten van Natascha (toon alles)

Voeg je reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.