De lenteperiode is mijn favoriete seizoen! Alles staat in bloei en is prachtig groen, het zonnetje schijnt aangenaam, maar het is nog niet te warm. Dus heerlijk om met je hond op pad te gaan. Helaas gelden er in veel gebieden in de lente een aanlijnplicht vanwege het broedseizoen, of is het gewoon te druk. Waar kun je dan wel gaan wandelen en je hond ongestoord laten uitleven? Het Bieslandse Bos is daar een perfecte plek voor!


IMG_1787Het Bieslandse Bos

Dit is een prachtig gebied grenzend aan het wat beter bekende gebied “Delfse Hout” in Delft. Het Bieslandse Bos staat in connectie met de Nootdorpse Plassen, Delfse Hout, De Dobbeplas en De Balij. Dit levert een prachtige groenstrook tussen Rijswijk, Delft en Zoetermeer.

In de lente  en zomer zijn er veel recreanten in de Delfse Hout en mag je niet meer op het strandje komen met honden. In de Nootdorpse Plassen geldt een aanlijngebod vanwege het broedseizoen en daarom wijk ik tijdens die maanden graag uit naar het Bieslandse Bos.

Wat maakt dit gebied zo bijzonder?

IMG_1792Vooral de rust! Er komen weinig mensen en er heerst een heerlijke stilte. Je kunt daardoor veel volgels horen en zien. Het is een aangelegd bos, maar in de lente en zomer mooi groen en met een natuurlijke, wilde uitstraling.

Het gebied is opgedeeld in twee stukken met een rustige weg ertussen, bestaande uit een losloopgebied en aanlijngebied, alsmede een speelzone voor kinderen waar honden verboden zijn. Het stuk waarin de honden los mogen is niet ontzettend groot maar je kunt je er prima een uur vermaken!

Er is een meertje waar de meeste honden gemakkelijk in en uit kunnen lopen om te zwemmen en veel slootjes waar ze graag in springen. Het is een bos met allemaal spannende bosjes (leuk om zoekspelletjes te doen) en ik wijk geregeld af van de paden, want dat vinden ze reuze interessant!

Door de vele bomen zijn er veel schaduwplekken en in combinatie met het meertje is het ook een ideale plek voor warme zomerdagen!

Waar moet je opletten in dit gebied?

IMG_1801Omdat het zo rustig is vinden ook konijnen, fazanten en ander klein wild hun toevlucht in de bosjes en struiken. Honden met een jachtpassie hebben dat natuurlijk razend snel door en zullen helemaal in hun element zijn! Zij zullen het reuze leuk vinden om daar achter aan te gaan, maar jij wellicht niet. Hou daar dus rekening mee!

Rondom het gebied liggen geen gevaarlijke of drukke wegen, maar zoals ik al zei is het gebied opgedeeld en daartussen ligt een rustige weg. Wil je van het ene gebied naar de andere toe wandelen, dan is het aan te raden om je hond even aan te lijnen omdat er toch auto’s rijden en soms harder dan toegestaan.

Regels

 

 • In een deel van het gebied mag je het gehele jaar loslopen en in het andere deel alleen maar aangelijnd. Maar in mijn routebeschrijving leg ik je uit waar je het beste kunt parkeren en zorg ik ervoor dat je meteen in het juiste gebied uitkomt.
 • Zoals in elk gebied geldt er een opruimplicht, wel zo netjes om je daaraan te houden. Neem dus voldoende poepzakjes mee.
 • Wees respectvol naar wandelaars, hardlopers, fietsers, honden en andere gebruikers in het gebied.
 • Heb respect voor flora en fauna.

IMG_1805Parkeren

Er zijn twee gemakkelijke plekken waar je kunt parkeren. Je kunt er komen vanaf Ypenburg of Delfgauw.

Vanaf Ypenburg:

Type in je navigatie: Middelweg, Delft. Kleine parkeerplekjes waar je gemakkelijk kunt parkeren en meteen op een wandelpad komt met daar tegenover de Nootdorpse Plassen. Hou je hond hier nog aangelijnd want er rijden hier ook fietsers!

Loop dan als je met je gezicht naar de plassen staat naar rechts, richting een wit bruggetje. Steek deze over en loop dan naar links naar het volgende witte bruggetje. Aan de overkant zie je een boerderij liggen en kom je uit bij de Noordeindse weg, deze loop je een stukje op en dan zie je een grote hout paal staan, daar begint het losloopgebied.

>> Klik hier voor exacte locatie! <<

IMG_1803Vanaf Delfgauw/Delft:

Parkeren bij het middendeel van de Delftse Hout (Grote Plas) waarlangs de Noordeindseweg loopt. Je kunt het beste kiezen voor P4, want daar tegenover begint het losloopgebied van het Bieslandse Bos.

>>Klik hier voor exacte locatie!<<

 

 

Laat je mij weten als je er bent gaan wandelen met jouw hond? Laat het mij weten door onder dit blog te reageren en foto’s vind ik altijd erg leuk om te ontvangen! 

Veel wandelplezier gewenst!

Liefs,
Natascha

Natascha is eigenaar van The Animal Nanny | Personal Pet Care Services. Het delen/verspreiden via Social Media en dergelijke is wel toegestaan en wordt zelfs aangemoedigd (mits met bronvermelding). Overname van dit artikel t.b.v. van eigen gebruik is uitdrukkelijk niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur van dit blog/artikel is niet verantwoordelijk voor verkeerd gebruik, dan wel verkeerd opvolgen van instructies. Als je serieuze problemen hebt met je huisdier, zoek dan professionele begeleiding en hulp van een dierenarts, hondentrainer, -school en of gedragstherapeut. 

The following two tabs change content below.
Ik ben professioneel pet sitter en de eigenaar van The Animal Nanny. Samen met een mooi team helpen wij sinds 2010 onze klanten met de verzorging van hun dieren aan huis. Onze hulp kan je zien als een verlengstuk, wij werken graag samen met de eigenaar om hun huisdier de beste verzorging te geven en ze zo happy en gezond te houden. Daarnaast schrijf ik graag blog’s voor op de site van The Animal Nanny, waarin ik praktische tips geef of je meeneem voor een kijkje in de keuken.

Laatste berichten van Natascha (toon alles)

2 Reacties
 • Joanna B. 14 mei 2015 11:07

  Hallo Natascha,

  toen ik op de kaart keek waar Bieslandse Bos ligt, realiseerd ik me dat ik (niet wetend hoe het heet) heb al daar regelmatig gewandeld. Het is alles wat je zegt, mooi, rustig, vogels enz.
  Zelf parkeer ik bij de grote tropische supermarkt en pak het smalle pad tussen de parkeer terrein en de hotel. Lekker wandelen en als Cinta moe is (not!) kan zij lekker slapen in de auto terwijl ik boodschap doe.

  Dank voor de tip!
  Groetjes,
  Joanna & Cinta

 • Paul 15 mei 2015 17:08

  Hey!

  Leuk om zo nieuwe gebieden te ontdekken!
  We gaan dit Bos zeker een keer uitproberen.

  Wij gaan vaak naar het Elsenburgerbos tegenover het party centrum langs de a4.
  Meer omdat het lekker in de buurt is en redelijk rustig om Zoë los te kunnen laten lopen.
  Heel overzichtelijk met alle bochten is het niet.

  Daarnaast doen we af en toe een bos/strandcombinatie tussen de Laan van Poot en Strandpaviljoen de Kwartel in Den Haag. Je kunt starten in het bos/duinen en daarna door naar het strand. Ik dacht zelfs dat daar een heel jaar honden strand is.

Voeg je reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.