Tegenwoordig kan dat ook heel hip met je iPad! Er zijn veel apps te downloaden van speciale kattenspelletjes, maar welke is het leukste? Deze hebben wij samen met Whitney alvast voor je getest! 


Zorg dat je kat in de mood is om te spelen

IMG_8629Katten hebben zo hun eigen dagritme, waarvan slapen, uitrusten en relaxen een groot deel van hun dagelijkse bezigheden beslaat.

Maak je kat niet wakker uit zijn/haar middagdutje of als deze lekker in het zonnetje op het raamkozijn ligt te snoezen, je kat is dan niet in de mood voor een spelletje.

Is je kat alert, wakker en loopt deze verveelt tegen je aan te mauwen, of gaat hij/zij op je toetsenbord zitten? Dan is dat wellicht een goed moment voor quality-time en om spelletjes op je iPad uit te proberen!

Laat de iPad liggen

IMG_9776Je iPad kun je vaak in verschillende standen zetten, rechtop, liggend of in een stand daar tussen in. Ik heb hiermee geëxperimenteerd maar kwam er achter dat mijn kat het beste kan spelen als je de iPad gewoon horizontaal neerlegt. De meeste spelletjes zijn erop gebaseerd dat de kat iets kan vangen/aanraken en dat is het makkelijkst als de iPad ligt. Ook lijkt het alsof ze het beter kunnen zien en ze minder last hebben van reflectie op het scherm.

Zet de iPad in een enigszins donkere ruimte

Toen ik begon met het uittesten van de spelletjes en ik dit wilde filmen, zette ik de iPad in een ruimte met voldoende licht om goed te kunnen filmen. Mijn kat leek totaal niet om te kijken naar de bewegende plaatjes op de iPad en dacht ik dat ze er gewoon niets aan vond.

Een vriendin raadde mij aan om de iPad in een minder lichte ruimte te plaatsen. In een lichte ruimte is er vaak teveel reflectie op het scherm. Opeens leek mijn kat het wel te zien!

Gebruik een screenprotector

Wellicht geen overbodige luxe om je iPad te beschermen met een screenprotector om krassen op het beeldscherm te voorkomen. Je kat kan nogal wild reageren op al die interessante dingen die op het scherm voorbij komen en erg zijn best doen om met zijn nagels deze te vangen.

Verschillende spelletjes uitproberen

Geen kat is hetzelfde en ook hun interesse in spelletjes kan natuurlijk variëren. Ik heb een aantal spelletjes met mijn eigen kat voor je getest en op een rijtje gezet:

  • Cat Alone 1
  • Cat Alone 2
  • Cat Toys Lite
  • Cat Toys 3D
  • App4cats

Kijk hier welke als beste uit de test kwam

Nu ben ik natuurlijk wel heel benieuwd met welk iPad spelletje jouw kat het liefste speelt! Maak er een leuk filmpje van en plaats deze op onze FaceBookpagina!

Veel speelplezier en quality-time met je kat gewenst!

Liefs,
Natascha

 
Natascha is eigenaar van The Animal Nanny | Personal Pet Care Services. Het delen/verspreiden via Social Media en dergelijke is wel toegestaan en wordt zelfs aangemoedigd (mits met bronvermelding). Overname van dit artikel t.b.v. van eigen gebruik is uitdrukkelijk niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de auteur. De auteur van dit blog/artikel is niet verantwoordelijk voor verkeerd gebruik, dan wel verkeerd opvolgen van instructies. Als je serieuze problemen hebt met je huisdier, zoek dan professionele begeleiding en hulp van een dierenarts, hondentrainer, -school en of gedragstherapeut. 
The following two tabs change content below.
Ik ben professioneel pet sitter en de eigenaar van The Animal Nanny. Samen met een mooi team helpen wij sinds 2010 onze klanten met de verzorging van hun dieren aan huis. Onze hulp kan je zien als een verlengstuk, wij werken graag samen met de eigenaar om hun huisdier de beste verzorging te geven en ze zo happy en gezond te houden. Daarnaast schrijf ik graag blog’s voor op de site van The Animal Nanny, waarin ik praktische tips geef of je meeneem voor een kijkje in de keuken.

Laatste berichten van Natascha (toon alles)

Voeg je reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.