Steeds meer katten zijn te dik! Eén van de manieren om overgewicht te voorkomen of je kat te helpen afvallen is om deze te laten werken voor zijn kostje. Je kat moet dan meer moeite doen en komt daardoor in beweging. Een Voerbal kan daar goed bij helpen, maar welke voerbal is geschikt?


SlimCat Voerbal

De SlimCat Voerbal is een hele fijne voerbal die je kat laat werken voor zijn maaltijd en het jaaggedrag stimuleert, wat helpt bij het afvallen van je kat en/of om verveling tegen te gaan. Je kunt de hoeveelheid voer dat uit de bal komt gemakkelijk instellen. Er zit bij de opening een schuifje die je op meerdere standen kunt zetten. Hierdoor is het geschikt voor allerlei soorten brok (alleen te gebruiken met droogvoer).

Eigenschappen

Doordat de bal is voorzien van een kleine opening, komen er steeds maar een paar brokjes uit en zal het even duren voordat je kat alles eruit heeft gekregen. De bal moet telkens vooruit worden gerolt en daardoor krijg je kat ongemerkt meer beweging. Ander voordeel is ook dat je kat niet schrokkerig kan eten, want sommige “vreetzakjes” doen dit en geven even later alles over omdat ze er misselijk van worden.

Er kan maximaal 150 gr. brok in waardoor er zeker voldoende is voor 1 portie voer, waar je kat langer over zal doen dan wanneer je het in een bakje geeft. Zo krijgt je kat automatisch meer beweging op een leuke en uitdagende manier waarvoor hij beloond wordt! De bal kun je gemakkelijk schoonmaken en in de vaatwasser doen.

Wat ik ook een goede eigenschap vind van deze voerbal is dat deze niet te zwaar is en daardoor ook voor kleinere katten geschikt!

Wennen

Is je kat nog niet gewend om met een voerbal om te gaan? Het kan dan nodig zijn om je kat te laten zien wat de bedoeling is. Laat je kat rustig wennen aan de bal door er aan te laten snuffelen (stop er alvast voer in, dat ruikt aantrekkelijk) en als je kat niet bang is, laat de bal dan rustig rollen. Zorg voor de eerste keer dat het schuifje voldoende openstaat, zodat de brokjes er gemakkelijk uitvallen. Je kat heeft oop deze manier snel door wat de bedoeling is!

Heb je ook andere katten? Let dan even op dat zij de brokjes niet pikken waardoor je dieetkat niets binnen krijgt! Blijf dus de eerste dagen er even bij en vormt dit toch een probleem, dan zijn er ook andere mogelijkheden waar we binnenkort een oplossing voor hebben!

Lees hier mijn blog over overgewicht bij katten!

Voordelen

 • leuke en uitdagende manier van voer geven
 • helpt je kat af te vallen
 • helpt tegen verveling
 • alleen voor droogvoer geschikt
 • max. 150 gr. voer
 • geschikt voor de vaatwasser
 • geschikt voor kleinere katten
Verkrijgbaar in deze kleuren:
 • blauw
 • groen
 • rood
 • roze

Nu voor maar € 9,95,- !

Email ons om de bal te bestellen: info@theanimalnanny.nl, vergeet niet de kleur erbij te vermelden!

Bestellen en verzenden

Ben je klant bij ons? Dan is de verzending gratis of wij leggen de voerbal neer als we voor je kat komen zorgen. Wij kunnen je kat dan gelijk kennis laten maken met de voerbal Nog geen klant en maak je geen gebruik van onze services? Dan bedragen de verzendkosten voor Nederland € 6,95

Bestel de SlimCat Voerbal hier bij ons: info@theanimalnanny.nl

The following two tabs change content below.
Ik ben professioneel pet sitter en de eigenaar van The Animal Nanny. Samen met een mooi team helpen wij sinds 2010 onze klanten met de verzorging van hun dieren aan huis. Onze hulp kan je zien als een verlengstuk, wij werken graag samen met de eigenaar om hun huisdier de beste verzorging te geven en ze zo happy en gezond te houden. Daarnaast schrijf ik graag blog’s voor op de site van The Animal Nanny, waarin ik praktische tips geef of je meeneem voor een kijkje in de keuken.

Laatste berichten van Natascha (toon alles)

Voeg je reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.